marți, 3 ianuarie 2023

JOCURILE EUROPENE 2023: România va fi reprezentată la rugby în 7

Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a anunțat, astăzi (marți, 3 ianuarie), că țara noastră va fi reprezentată la Jocurile Europene de la Cracovia, la vară, și la rugby în 7. Printre cele 12 echipe participante, atât la feminin, cât și la masculin, se vor afla și naționalele noastre.

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, COSR a precizat: „Vești bune pentru Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023!

Team Romania va avea două echipe de rugby în șapte la startul competițiilor, la feminin și masculin. Este pentru prima dată când rugbyul în sapte figurează în programul Jocurilor Europene, sunt 12 echipe atât la masculin, cât și la feminin.  Rugbyul șapte și-a făcut prima apariție la Jocurile Olimpice la Rio 2016”. 

Iată care sunt țările care vor avea echipă de rugby în 7 la Jocurile Europene de la Cracovia Małopolska 2023:

Masculin: Belgia, Cehia, Spania, Marea Britanie, Georgia, Germania, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia și România.

Feminin: Belgia, Cehia, Spania, Marea Britanie, Germania, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, România, Suedia și Turcia.

Echipele care vor cuceri medalia de aur la Cracovia se vor califica la Jocurile Olimpice Paris 2024.

Cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene va avea loc la Cracovia și în regiunile Małopolska și Śląsk, în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu