sâmbătă, 21 ianuarie 2023

MECI DE PREGĂTIRE: Echipa secundă a României înfruntă Italia A

Aflat în pregătirea participării la Rugby Europe Championship 2023, precum și la Cupa Mondială de la toamnă, lotul național de rugby seniori a efectuat un stagiu la București în prima parte a acestei luni. Sub titulatura România A, reprezentativa antrenată de Eugen Apjok va susține, astăzi (sâmbătă, 21 ianuarie), la ora 15.00, la Viadana, un meci de verificare în compania formației similare a Italiei. În această partidă vor fi folosiți jucători care activează la cluburile din țară. 

Desemnat căpitan al echipei, Dragoș Ser a declarat pentru site-ul Federației Române de Rugby (rugbyromania.ro): „Ne dorim ca în meciul cu Italia A să punem în joc tot ce am antrenat și să implementăm noul plan de joc. Sperăm să facem un meci bun care să ne dea încredere mai multă pentru noul sezon al Rugby Europe Championship. Dorim să începem cu trei victorii în grupă, urmând să întâlnim acasă Polonia și în deplasare, Belgia și Portugalia”. 

Reprezentativele secunde ale României și Italiei s-au întâlnit și în decembrie 2021, tot într-un meci de pregătire ce a avut loc la Parma. Atunci peninsularii s-au impus cu 50-26. De asemenea, România a înfruntat Italia în meci-test, astă vară, la București, fiind învinsă cu 45-13. 

Partida Italia A - România A se va disputa la Viadana, pe stadionul Luigi Zaffanella, de la 15.00 (ora României). Meciul va fi difuzat în direct pe canalul de Youtube al Federației Române de Rugby. 

Fiind un meci de pregătire, staff-ul tehnic îi va folosi pe toți cei 26 de sportivi care au făcut deplasarea.

România A 

Echipa de start: 15. Paul Popoaia - 14. Stephen Shennan, 13. Gabriel Pop, 12. Vlăduț Popa, 11. Marius Simionescu - (md) 10. Tudor Boldor, (mg) 9. Alexandru Țiglă - 7. Vlad Neculau, 8. Kamil Sobota, 6. Dragoș Ser (cpt.) - 5. Ștefan Iancu, 4. Florian Roșu - 3. Vasile Balan, 2. Tudor Butnariu, 1. Ciprian Chiriac   

Rezerve: 16. Ioan Tomașcu, 17. Eugen Căpățînă, 18. Laurențiu Straja, 19. Alexandru Alexe, 20. Damian Strătilă, 21. Gabriel Rupanu, 22. Mihai Mureșan, 23. Cosmin Iliuță, 24. Mihai Lămboiu, 25. Alexandru Savin, 26. Robert Irimescu

Staff tehnic

Eugen Apjok – Antrenor principal

Anthony Bennett – Antrenor principal cu pregătirea fizică

Ellis David – Antrenor jocul în apărare

Sosene Anesi – Antrenor jocul în atac

Viorel Lucaci – Antrenor jocul în margine

Mihaiță Lazăr – Antrenor jocul la grămadă ordonată

Ursache Valentin – Antrenor jocul la sol

Hogben James – Antrenor secund cu pregătirea fizică

Carpo Daniel – Antrenor secund cu pregătirea fizică (GPS)

Paul Larter – Video-analist principal

Popa David – Video-analist secund, Wanya Dan – Medic

Brett Davison – Consultant WR – Departamentul Medical

Sandu Constantin – Kinetoterapeut

Todosi Marius – Kinetoterapeut

Dave Hadfield – Psiholog

Ilioiu Iustin –Manager

Prima echipă de rugby a României va debuta în noul an competițional la București, în 4 februarie, în Rugby Europe Championship, într-un meci cu Polonia. Începând cu 2023, competiția se va desfășura într-un nou format. Într-o primă fază, cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe. Se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”, într-o singură manșă. În urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în grupa locurilor 1-4, iar celelalte două în cea a locurilor 5-8. Mai întâi se vor disputa semifinale (locul 1 din Grupa A cu locul 2 din Grupa B, locul 1 din Grupa B cu locul 2 din Grupa A, respectiv locul 3 din Grupa A cu locul 4 din Grupa B, locul 3 din Grupa B cu locul 4 din Grupa A). Iar apoi se vor juca meciurile de clasament. 

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.

Meciurile oficiale pe care le va susține echipa de rugby seniori a României în 2023:

4 februarie: România - Polonia (REC)

11 februarie: Belgia - România (REC)

18 februarie: Portugalia - România (REC)

În funcție de rezultate, România va susține apoi două meciuri de clasament, fie în grupa locurilor 1-4, fie în cea a locurilor 5-8

9 septembrie: Irlanda - România (RWC)

17 septembrie: Africa de Sud - România (RWC)

30 septembrie: Scoția - România (RWC)

8 octombrie: România - Tonga (RWC)

LEGENDĂ - REC - Rugby Europe Championship, RWC - Rugby World Cup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu