Cluburile din țară furnizează 18 jucători, iar cele din străinătate 16 (15 vin din Franța, iar unul din SUA).
Iată repartiția jucătorilor pe cluburi: SCM USV Timișoara - 6, CSM Știința Baia Mare - 5, CSA Steaua - 5, RC Hyeres Caraqueiranne La Crau - 3, CS Dinamo - 2, New York United - 1, Stade Francais - 1, Stade Montois - 1, Bourg en Bresse - 1, Perigueux - 1, Perpignan - 1, RC Bassin d’Arcachon - 1, Massy - 1, Union Sportive Seynoise - 1, CS Vienne - 1, Limoux - 1, Rouen - 1, RC Toulon - 1.
Sunt de remarcat convocarea în premieră a lui Thomas Crețu (Stade Francais Espoirs), Andrei Mahu (Perpignan și Alexander Dinu (Massy Espoirs). Participant sub culorile României A la meciul de pregătire cu Italia A, Robert Irimescu a rămas în grupul Stejarilor. Pe de altă parte, revin în lot Marius Antonescu (după o accidentare) și Vlad Nistor. Doi dintre jucătorii convocați, Ovidiu Cojocaru și Jason Tomane, se pregătesc cu echipa, ei fiind în faza de revenire după accidentări.
„Este primul meci în Rugby Europe Championship, primul meci cu noul staff și vrem să facem o partidă cât mai bună pe teren propriu. De asemenea, va fi și primul meci în fața suporterilor și este important să debutăm cu dreptul în noua competiție. Cât despre meci, obiectivul este clar, trebuie să adunăm maximul de puncte în această partidă cu Polonia. Sperăm să putem să îi facem pe jucători să înțeleagă cât mai bine sistemul de joc. Mă refer aici la cei din Franța, pentru că cei din România, care s-au pregătit în cele două săptămâni cu reprezentativa secundă, cunosc deja acest sistem. A fost foarte utilă pregătirea pentru meciul cu Italia, deși rezultatul nu este cel pe care ni-l doream, dar am putut trage niște concluzii și să vedem ce avem de lucrat pentru viitor și unde. Prioritară a fost pregătirea fizică pentru că acolo știam că avem multe lucruri de îmbunătățit. Acest cantonament cu jucătorii din țară și meciul de pregătire le-am folost ca baza de selecție pentru echipa națională. Sunt jucători care au dat satisfacție și jucători care nu s-au ridicat la așteptările noastre. În ceea ce privește selecția pentru meciul cu Polonia, de la început am zis că suntem în căutare de jucători. Trebuie să îi vedem pe toți pentru că în momentul în care îi vezi fizic la antrenamente, vezi cum se adaptează, ai deja o altă perspectivă. Dorim să vedem cât mai mulți jucători la echipa națională. Ne dorim ca pentru primele trei meciuri să avem toți jucătorii din Franța pentru a-i vedea cum se adaptează la planul de joc, la ceea ce le cerem, pentru a avea continuitate ca joc și ca integrare în sistem”
Eugen Apjok, antrenor principal al echipei de rugby a României
Prima echipă de rugby a României va debuta în noul an competițional la București, în 4 februarie, în Rugby Europe Championship, într-un meci cu Polonia. Începând cu 2023, competiția se va desfășura într-un nou format. Într-o primă fază, cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe. Se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”, într-o singură manșă. În urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în grupa locurilor 1-4, iar celelalte două în cea a locurilor 5-8. Mai întâi se vor disputa semifinale (locul 1 din Grupa A cu locul 2 din Grupa B, locul 1 din Grupa B cu locul 2 din Grupa A, respectiv locul 3 din Grupa A cu locul 4 din Grupa B, locul 3 din Grupa B cu locul 4 din Grupa A). Iar apoi se vor juca meciurile de clasament.
România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.
Meciurile oficiale pe care le va susține echipa de rugby seniori a României în 2023:
4 februarie: România - Polonia (REC)
11 februarie: Belgia - România (REC)
18 februarie: Portugalia - România (REC)
În funcție de rezultate, România va susține apoi două meciuri de clasament, fie în grupa locurilor 1-4, fie în cea a locurilor 5-8
9 septembrie: Irlanda - România (RWC)
17 septembrie: Africa de Sud - România (RWC)
30 septembrie: Scoția - România (RWC)
8 octombrie: România - Tonga (RWC)
LEGENDĂ - REC - Rugby Europe Championship, RWC - Rugby World Cup
Lotul României pentru meciul cu Polonia:
ÎNAINTARE
Linia 1: Alexandru Savin (CSA Steaua), Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), Vasile Balan (CSA Steaua), Tudor Butnariu (CSA Steaua), Robert Irimescu (New York United), Eugen Căpățînă (SCM USV Timișoara), Thomas Crețu (Stade Francais), Costel Burțilă (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo)
Linia a 2-a: Marius Antonescu (Bourg en Bresse), Marius Iftimiciuc (Perigueux), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Andrei Mahu (Perpignan)
Linia a 3-a: Cristi Chirica (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Alexander Dinu (Massy), Vlad Nistor (Union Sportive Seynoise)
TREISFERTURI
Mijlocași de grămadă: Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), Alin Conache (SCM USV Timișoara), Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara)
Mijlocași la deschidere: Ionel Melinte (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlăduț Popa (CSA Steaua), Gabriel Pop (CS Dinamo)
Aripi: Nicolas Onuțu (CS Vienne), Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Alexandre Crețu (Limoux)
Centri: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Taylor Gontineac (Rouen), Atila Septar (RC Toulon), Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare)
Fundași: Marius Simionescu (SCM USV Timișoara), Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)
Staff tehnic
Eugen Apjok – Antrenor principal
Ellis David – Antrenor jocul în apărare
Sosene Anesi – Antrenor jocul în atac
Viorel Lucaci – Antrenor jocul în margine
Mihaiță Lazăr – Antrenor jocul la grămadă ordonată
Ursache Valentin – Antrenor jocul la sol
Hogben James – Antrenor secund cu pregătirea fizică
Carpo Daniel – Antrenor secund cu pregătirea fizică (GPS)
Paul Larter – specialist principal Analiză de performanță
Popa David – specialist secundar Analiză de performanță
Wanya Dan – Medic
Brett Davison – Consultant WR – Departamentul Medical
Sandu Constantin – Kinetoterapeut
Todosi Marius – Kinetoterapeut
Ilioiu Iustin – Manager
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu