luni, 9 ianuarie 2023

ROMÂNIA: Stejarii au început pregătirea meciului cu Italia A

Sub comanda lui Eugen Apjok, noul antrenor principal, lotul național de rugby seniori s-a reunit, astăzi (9 ianuarie), în primul stagiu de pregătire din 2023. Stejarii se vor antrena la Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf” până în a treia decadă a lunii ianuarie. În 21 ianuarie, sub titulatura România A, naționala va susține un meci de verificare la Viadana, cu echipa secundă a Italiei. 

Pentru această primă acțiune au fost convocați 35 de jucători, 34 dintre ei evoluând în campionatul intern. Singurul jucător din afara României este Robert Irimescu, care evoluează în SUA, la Rugby United New York. Aceasta se află la prima convocare la naționala de rugby.

Numit antrenor principal în decembrie, după demisia englezului Andy Robinson, Eugen Apjok a declarat pe rugbyromania.ro: „Este practic o reacomodare la efort pentru jucătorii din ţară pentru că în această primă parte a pregătirii accentul va fi pus pe cei care evoluează în campionatul intern pentru că cei din Franţa deja se află în competiţie, la cluburile lor. Este foarte important să reuşim să îi menţinem pe jucători într-o formă cât mai bună  în această perioadă fără meciuri pentru a putea să abordăm cât mai bine competiţia europeană care începe în februarie”.

Acest cantonament reprezintă practic debutul pregătirii pentru Rugby Europe Championship, competiţie care va avea un nou format din acest sezon, Stejarii urmând să debuteze pe 4 februarie, la Bucureşti, în compania Poloniei.

România A - Lot de jucători

ÎNAINTARE

Linia 1: Dorin Tică, Alex Savin, Ciprian Chiriac, Tudor Butnariu, Eugen Căpăţână, Florin Bărdaşu, Vasile Balan, Rareş Straja, Laurenţiu Nica

Linia a doua: Florian Roşu, Lucian Mureşan, Ştefan Iancu, Johan Van Heerden,

Linia a treia: Vlad Neculau, Dragoş Ser, Damian Strătilă, Kamil Sobota, Alexandru Alexe, Kemal Altinok, Robert Irimescu

TREISFERTURI

Mijlocaş de grămadă: Gabriel Rupanu, Alexandru Ţiglă, Alin Conache

Mijlocaş la deschidere: Gabriel Pop, Tudor Boldor, Mihai Mureşan

Aripi: Marius Simionescu, Stephen Shennan, Mihai Lămboiu, Romeo – Corrado Şteţco

Centri: Tangimana Fonovai, Vlăduţ Popa, Cosmin Iliuţă

Fundaşi: Paul Popoaia, Robert Neagu

Stejarii au intrat în cantonament

Staff tehnic

Eugen Apjok - antrenor principal

Anthony Bennett - antrenor principal cu pregătirea fizică

Ellis David - antrenor jocul în apărare

Sosene Anesi - antrenor jocul în atac, Viorel Lucaci – antrenor jocul în margine

Lazăr Mihaiţă  - antrenor jocul la grămadă ordonată

Valentin Ursache - antrenor jocul la sol

Hogben James - antrenor secund cu pregătirea fizică

Daniel Carpo - antrenor secund cu pregătirea fizică (GPS)

Paul Larter - video-analist principal

David Popa - video-analist secund

Dan Wanya - Medic

Brett Davison - Consultant WR – Departamentul Medical

Constantin Sandu - Kinetoterapeut

Marius Todosi - Kinetoterapeut

Dave Hadfield - Psiholog

Iustin Ilioiu - Manager 


Reprezentativele secunde ale României și Italiei s-au întâlnit și la finalul anului trecut, în decembrie 2021, tot într-un meci de pregătire ce a avut loc la Parma. Atunci peninsularii s-au impus cu 50-26. De asemenea, România a înfruntat Italia în meci-test, astă vară, la București, fiind învinsă cu 45-13. 

Pentru această partidă, biletele sunt disponibile în pre-vânzare la secretariatul Rugby Viadana contactând numărul de telefon +0375771216 sau trimițând un email la segretaria@rugbyviadana1970.it.

Prima echipă de rugby a României va debuta în noul an competițional la București, în 4 februarie, în Rugby Europe Championship, într-un meci cu Polonia. Începând cu 2023, competiția se va desfășura într-un nou format. Într-o primă fază, cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe. Se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”, într-o singură manșă. În urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în grupa locurilor 1-4, iar celelalte două în cea a locurilor 5-8. Mai întâi se vor disputa semifinale (locul 1 din Grupa A cu locul 2 din Grupa B, locul 1 din Grupa B cu locul 2 din Grupa A, respectiv locul 3 din Grupa A cu locul 4 din Grupa B, locul 3 din Grupa B cu locul 4 din Grupa A). Iar apoi se vor juca meciurile de clasament. 

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.

Meciurile oficiale pe care le va susține echipa de rugby seniori a României în 2023:

4 februarie: România - Polonia (REC)

11 februarie: Belgia - România (REC)

18 februarie: Portugalia - România (REC)

În funcție de rezultate, România va susține apoi două meciuri de clasament, fie în grupa locurilor 1-4, fie în cea a locurilor 5-8

9 septembrie: Irlanda - România (RWC)

17 septembrie: Africa de Sud - România (RWC)

30 septembrie: Scoția - România (RWC)

8 octombrie: România - Tonga (RWC)

LEGENDĂ - REC - Rugby Europe Championship, RWC - Rugby World Cup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu