joi, 29 decembrie 2022

ROMÂNIA: Stejarii se reunesc într-un stagiu de pregătire în 9 ianuarie

Calificată la Cupa Mondială ce se va desfășura în Franța, anul viitor, echipa de rugby seniori a României va disputa primul meci oficial din 2023 în 4 februarie, acasă, cu Polonia. Astfel că pregătirea naționalei va începe peste mai puțin de două săptămâni.

Antrenor al Stejarilor, Eugen Apjok a declarat într-un interviu acordat site-ului oficial al Federației Române de Rugby (rugbyromania.ro): „Ne vom reuni imediat, după începutul anului, pe 9 ianuarie, într-un stagiu de pregătire pe care dorim să-l finalizăm cu un meci. Practic va fi o reacomodare la efort pentru jucătorii din țară. În această primă parte a pregătirii, accentul va fi pus pe cei care evoluează în campionatul intern pentru că cei din Franța deja se află în competiție, la cluburile lor. Este foarte important să reușim să îi menținem pe jucători într-o formă cât mai bună  în această perioadă în care nu au  meciuri, cu pauză de la cluburi, pentru a reuși să legăm mult mai bine lucrurile în Rugby Europe Championship”.

Legat de selecția jucătorilor, noul antrenor a subliniat că pot exista surprize: „Eu zic că da, vom avea și jucători noi, tineri. În acest prim stagiu dorim să vedem cât mai mulți jucători, să vedem cum se comportă în antrenamente și în timpul meciului, cum gestionează anumite momente. Așa cum am spus, acest prim stagiu va fi cu jucătorii din țară. Pe cei experimentați i-am văzut tot sezonul, știm ce pot, știm ce joacă. De aceea dorim să ne uităm și la alți jucători pentru că avem în vedere și Cupa Mondială din 2027 și avem nevoie de tineri care să crească cu echipa. Vrem să avem un grup mai larg de jucători tineri, să-i vedem cum lucrează sub presiunea echipei naționale, să avem discuții cu ei, să știm ce-și doresc pe viitor. Ne gândim la un grup de 20-25 de jucători tineri, care practic vor fii alături de cei care deja au luat contact cu echipa națională, nucleul de baza pentru următoarea Cupa Mondială. Ne dorim să îi avem în cât mai multe stagii, să-i obișnuim cu cerințele echipei naționale, să crească alături de jucătorii mai experimentați. Pentru câțiva dintre aceștia, competiția de anul viitor din Franța va fi ultimul mare turneu. De aceea este important să avem acești tineri, să-i formăm din timp”.

Meciurile oficiale pe care le va susține echipa de rugby seniori a României în 2023:

4 februarie: România - Polonia (REC)

11 februarie: Belgia - România (REC)

18 februarie: Portugalia - România (REC)

În funcție de rezultate, România va susține apoi două meciuri de clasament, fie în grupa locurilor 1-4, fie în cea a locurilor 5-8

9 septembrie: Irlanda - România (RWC)

17 septembrie: Africa de Sud - România (RWC)

30 septembrie: Scoția - România (RWC)

8 octombrie: România - Tonga (RWC)

LEGENDĂ - REC - Rugby Europe Championship, RWC - Rugby World Cup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu