vineri, 30 decembrie 2022

ROMÂNIA: România A va disputa un meci de pregătire cu echipa similară a Italiei

Participantă la Rugby World Cup 2023, echipa de rugby a României își începe pregătirea din primele zile ale anului care urmează. După un stagiu care va debuta în 9 ianuarie, și la care vor participa numai jucătorii legitimați la cluburi din țară, Stejarii vor susține un meci de verificare. Acesta va avea loc în compania echipei secunde a Italiei, la Viadana, pe stadionul Luigi Zaffanella, în 21 ianuarie, de la 15.00 (ora României).

Confruntarea face parte din parteneriatul încheiat între federațiile de rugby de la București și Roma, parteneriat care prevede disputarea a (cel puțin) unei întâlniri oficiale pe an între echipele reprezentative, la diferite niveluri (seniori, juniori, selecționate).

Desemnat recent antrenor principal al echipei României, după demisia englezului Andy Robinson, Eugen Apjok a declarat pentru site-ul rugbyromania.ro: „Este o oportunitate foarte bună pentru jucători, dar și pentru staff pentru că, așa cum știm, este foarte greu să debutăm în Rugby Europe Championship fără meciuri de pregătire. Această partidă vine foarte bine având în vedere că ne reunim imediat după începutul anului, în 9 ianuarie, și cele două săptămâni de pregătire vor fi concretizate într-un meci. Mă bucur că vom avea un oponent puternic și că va fi un test bun în care îi vom putea vedea la lucru pe mulți dintre jucătorii pe care îi avem în vedere.”.

Reprezentativele secunde ale celor două țări s-au întâlnit și la finalul anului trecut, în decembrie 2021, tot într-un meci de pregătire ce a avut loc la Parma. Atunci peninsularii s-au impus cu 50-26. De asemenea, România a înfruntat Italia în meci-test, astă vară, la București, fiind învinsă cu 45-13. 

Pentru această partidă, biletele sunt disponibile în pre-vânzare la secretariatul Rugby Viadana contactând numărul de telefon +0375771216 sau trimițând un email la segretaria@rugbyviadana1970.it.

Prima echipă de rugby a României va debuta în noul an competițional la București, în 4 februarie, în Rugby Europe Championship, într-un meci cu Polonia. Începând cu 2023, competiția se va desfășura într-un nou format. Într-o primă fază, cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe. Se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”, într-o singură manșă. În urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în grupa locurilor 1-4, iar celelalte două în cea a locurilor 5-8. Mai întâi se vor disputa semifinale (locul 1 din Grupa A cu locul 2 din Grupa B, locul 1 din Grupa B cu locul 2 din Grupa A, respectiv locul 3 din Grupa A cu locul 4 din Grupa B, locul 3 din Grupa B cu locul 4 din Grupa A). Iar apoi se vor juca meciurile de clasament. 

România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.

Meciurile oficiale pe care le va susține echipa de rugby seniori a României în 2023:

4 februarie: România - Polonia (REC)

11 februarie: Belgia - România (REC)

18 februarie: Portugalia - România (REC)

În funcție de rezultate, România va susține apoi două meciuri de clasament, fie în grupa locurilor 1-4, fie în cea a locurilor 5-8

9 septembrie: Irlanda - România (RWC)

17 septembrie: Africa de Sud - România (RWC)

30 septembrie: Scoția - România (RWC)

8 octombrie: România - Tonga (RWC)

LEGENDĂ - REC - Rugby Europe Championship, RWC - Rugby World Cup

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu