vineri, 31 martie 2023

MECI INTERNAȚIONAL DE JUNIORI: Scoțienii de la Boroughmuir Rugby joacă cu Rugby Șoimii București pe „Parcul Copilului”

Finalul acestei săptămâni este animat din punctul de vedere al meciurilor de rugby. Pe lângă partidele din Liga Națională de Rugby seniori, sâmbătă, 1 aprilie, și duminică, 2 aprilie se vor desfășura și meciuri de copii și juniori. Mâine, pe „Parcul Copilului”, de la ora 10.00, se va disputa Memorialul „Cristache Mitrea ”, iar mai apoi, tot acolo va avea loc confruntarea dintre Rugby Șoimii București și Boroughmuir Rugby la sub 16 ani. 

Ediția din acest an a Memorialului „Cristache Mitrea” va aduce pe terenurile 1 și 2 din „Parcul Copilului” echipe la U8, U10, U12 și U14. Născut în 27 februarie 1949, în București, Cristache Mitrea a descoperit rugby-ul la 6 ani, vârstă la care a început să participe la antrenamentele echipei de copii a Rapidului. De aici a fost promovat la juniorii Griviței, acolo unde i-a avut ca antrenori pe Milică Constantin, Constantin „Titi” Cocor sau Tudor George „Ahoe”. În paralel cu rugby-ul, a practicat și atletismul, specializându-se în probele de aruncări (greutate, disc și suliță).

Admis la Institutul de Educație Fizică și Sport din București, Cristache Mitrea a decis să se dedice exclusiv rugby-ului. A jucat la echipa Institului, în linia a doua, avându-l ca antrenor pe Rene Chiriac. Ca senior, a evoluat la Contactoare Buzău, iar după cutremurul din 1977 a decis să devina antrenor la CSȘ Triumf București.

Ulterior, a ocupat funcția de secretar general al Federației Române de Rugby (1986-1990), fiind membru în Biroul Federal până în 2004. Timp de câțiva ani, a ocupat funcția de șef de serviciu în Ministerul Tineretului și Sportului (MTS), precum și pe aceea de secretar general al Federației Române de Patinaj. În 2001, s-a numărat printre cei care au înființat Asociația Municipală de Rugby București. În 2013, pe când ocupa funcția de inspector de specialitate în MTS, este nevoit a se pensiona pe caz de boală.

Cristache Mitrea a transmis pasiunea pentru rugby și celor doi fii ai lui, Daniel și Stefan. 

În jurul prânzului, după meciurile din Memorialul „Cristache Mitrea”, pe terenul numărul 1 din „Parcul Copilului” se va disputa partida dintre echipele U16 de la Rugby Șoimii București și Boroughmuir Rugby. Antrenor la formația scoțiană este Mihai Boldor, cel care a inițiat acest mini-turneu în București. Stabilit în Scoția, la Edinburgh, în primăvara anului 2014, fostul jucător de treisferturi de la Steaua s-a apucat de antrenorat acolo, pregătind la început pe una dintre formațiile de copii ale clubului Portobello Hornets. Actualmente este antrenor la Boroughmuir Rugby, din care face parte și fiul său cel mare, Alex, care va fi și el prezent în meciul de mâine, de pe Parcul Copilului.

Alte meciuri de juniori care se dispută în acest weekend

U15 (sub 15 ani) 

București

Duminică, 2 aprilie

Stadion „Florea Dumitrache”, ora 11.00

ACS Șoimii Dinamo – CSM București

Stadion Ghencea, ora 14.00

CSA CSȘ Steaua – PCE Ilfov Metrorex

Transilvania

Duminică, 2 aprilie

Timișoara, Stadion „Gheorghe Rășcanu”, ora 12.30

RC Junior Cluj – CSȘ Bega Timișoara

U17 (sub 17 ani)

Sud

Duminică, 2 aprilie

Pantelimon, stadion U.M., ora 11.00

CT Dinicu Golescu ACSOV Pantelimon – CSM București 

Meciul CSA CSS Steaua – ACS Șoimii Dinamo a fost amânat pentru 12 aprilie)

Nord

Duminică, 2 aprilie

Tecuci, Stadion Liceul Agricol, ora 11.00

CSȘ Tecuci – CSȘ 2 Baia Mare

Focșani, stadion Tineretului, ora 14.00

LPS Focșani – LPS Suceava

U18 (sub 18 ani)

Duminică, 2 aprilie

Mangalia, Stadion Callatis, ora 11.00

CSM Constanța – CSS Bârlad

Pantelimon, stadion U.M., ora 13.00

CT Dinicu Golescu – ACSOV Pantelimon – CSR Săcele Cristian

București, Stadion „Florea Dumitrache”, ora 9.30

Partidă test

ACS Șoimii Dinamo – Sporting ASEM

U20 (sub 20 de ani)

Duminică, 2 aprilie

Baia Mare, Stadion Săsar, ora 11.00

CSS 2 CNE Baia Mare – CSA CSS Steaua

Mangalia, Stadion Callatis, ora 13.00

CSM Constanța – CNAV Dinamo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu