vineri, 24 martie 2023

ROMÂNIA / LIGA NAȚIONALĂ 2023: Fără sprijin financiar, CSU Rugby Alba Iulia nu s-a putut înscrie în campionat!

În curând, mai exact săptămâna viitoare (sâmbătă, 1 aprilie), va începe o nouă ediție a Ligii Naționale de rugby pentru echipele de seniori. La competiție nu s-a putut înscrie și CSU Rugby Alba Iulia, formație care nu dispune de resurse financiare... În acest an, campionatul se va desfășura pe trei grupe valorice cu participarea a 14 echipe: 5 în grupa de elită, 5 în grupa a doua și 4 în cea de-a treia. 

Într-o postare pe Facebook, cei care animă pe CSU Rugby Alba Iulia și-au exprimat regretul că nu pot participa la campionat: „Începe Liga Națională de Rugby pe 1 Aprilie. Fără noi. Trist moment. Nu lipsa jucătorilor ne-a adus în această situație, precum spun unii, ci lipsa resurselor financiare. De unde speram ajutor (Universitate, Primărie/CL, CJ) nu a venit mai nimic, iar ce puteam noi aduce (sponsorizari, donații etc.) era absolut insuficient pentru a face față cheltuielilor”. 

În postare se subliniază că la aceste probleme s-au mai adăugat și... "contribuția" unor oameni "de bine" din rugbyul nostru și nu numai (unii chiar care au fost parte din această echipă). Plus, propriile noastre greseli”. 

Pe de altă parte, cei de la CSU Rugby Alba Iulia nu vor dispărea complet, ci vor participa la  varianta olimpică a sportului cu balonul oval: „Rămânem cu rugby în 7, rugby mic. Un amic imi zicea azi dimineata că  tot e bine, decât nimic. Asa o fi, dar nu este acelasi lucru. Păcat de toate eforturile noastre, neștiute și neinteresante pentru mulți,  de 4 ani de a contura și  ține această  echipă in viață. Urăm succes formațiilor care vor evolua în campionat. Oameni buni, sustineti-le si respectati-le cât timp încă există. Trist, foarte trist moment. De parcă ar fi -25 de grade, acum când înfloresc cireșii”.

Echipa CSU Rugby Alba Iulia a fost înființată de câțiva entuziaști în urmă cu patru ani. Aceasta a înregistrat prima victorie într-un meci oficial în 28 august 2021: 17-7 cu RC Gura Humorului, în Campionatul Național de rugby în 7. 

Pe de altă parte, potrivit SCM Timișoara, cele trei grupe valorice vor avea următoarea componență:

Grupa de elită

CSM Știința Baia Mare

CSA Steaua București, 

CS Dinamo București

SCM Timișoara

CS Universitatea Cluj

Grupa valorică 2

CS Știința Petroșani

CS Năvodari

CS Politehnica Iași

CSM Galați

Grivița UNEFS București

Grupa valorică 3

RC Bârlad

RC Gura Humorului

CSM Bucovina Suceava

Tomitanii Constanța

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu