duminică, 12 martie 2023

SIX NATIONS 2023: Presa din Regatul Unit a fost neiertătoare cu echipa Angliei

Eșecul (10-53) suferit de echipa de rugby seniori a Angliei, pe Twickenham, în fața rivalei Franța, în runda cu numărul 4 din Turneul celor 6 Națiuni a aprins comentariile critice din presa de limbă engleză. Toate publicațiile apărute astăzi, în Insule, i-au pus la zid pe trandafiri, care au fost criticați pentru jocul lor. 

Cu titlul „Blue Murder”, jurnaliștii lui „Sunday Times” au făcut o comparație între cele două formații, iar jucătorii englezi nu se bucură de apreciere... De pildă, jucătorul de linia a doua Maro Itoje are parte de următoarea descriere: „Era sub orice în ceea ce privește energia, inexistent ca purtător de minge, doar o pacoste minoră pentru Franța. Dacă Maro Itoje din 2023 ar fi o mașină, nu ai obține prea mult din ea pe piața de ocazie”.  

Urechiat n-a scăpat nici mijlocașul la deschidere Marcus Smith: „Nu a făcut nimic pentru ca francezii să se îndoiască măcar un minut”. O competiție cu Owen Farrell relansat? „Având în vedere jocul de ieri (sâmbătă), nici unul, nici celălalt nu ar fi schimbat nimic. Franța era oricum o clasă mai sus”. Titularizat la deschidere în locul căpitanului Owen Farrell, Marcus Smith e pus la zid și în „Daily Mail”: „Săracul Smith. Va dura ceva timp pentru a-și reveni”. Iar concluzia o trage Lawrence Dallaglio, campion mondial în 2003: „Au fost bărbați împotriva băieților”.

Cotidianul „The Guardian” a concluzionat: „Franţa a jucat de parcă ar fi Parisul primăvara. Les Bleus au fost mai eficienţi, mai calmi, mai puternici în aproape toate privinţele, iar zvonurile despre pierderea statutului de favoriți la Cupa Mondială au fost în mod clar exagerate". 

„Daily Mail” a fost și mai dur în comentarii: „La sfârşitul meciului, Anglia a fost dezonorată, bătută şi umilită. Franţa îi transformase pe Marcus Smith şi pe colegii săi în Les Misérables”. 

„TGV-ul francez a zdrobit totul în cale”, a titrat „The Guardian”, care a continuat în aceeași notă: „Este o ghilotină care cade brutal şi definitiv. Anglia mai văzuse zile întunecate, dar niciodată la amploarea acestui record fenomenal. Chiar şi acel 42-6 dureros din 2008 împotriva Africii de Sud se estompează. Echipa lui Steve Borthwick a avut îndrăzneala să spere la un viitor ceva mai luminos la orizont cu acest meci".

„Cea mai întunecată zi a Angliei pe Twickenham a fost multe lucruri – o lovitură, o zdruncinătură, o ruşine – dar nu a fost o enigmă”, a scris „The Telegraph”, care a subliniat faptul că englezii „au venit să adăpostească un fel de fantezie elaborată despre începerea unui nou capitol în „aventura” lor. Ei pleacă văzând în oglindă cea mai înspăimântătoare dintre reflecţii, banalitatea lor supărătoare evidenţiată de strălucirea unei Franţe nemiloase”, adaugă cotidianul.

În rubrica sa din „Mail on Sunday”, antrenorul care a cucerit titlul mondial din 2003, Clive Woodward, are un ton la fel de sumbru: „Știam că suntem cu mult în urmă, dar nu atât de departe. Când am părăsit stadionul, m-am uitat de două-trei ori la tabela de marcaj pentru a fi sigur că nu visez. Această înfrângere devastatoare în fața Franței este o perspectivă sumbră a locului în care se află rugby-ul englez astăzi. Singurul lucru bun până la urmă este că jucătorii au reușit să realizeze tot ceea ce au de făcut pentru a spera să fie cât de cât performanți la Cupa Mondială”. 

Pe de altă parte, ziariștii englezi sunt îngrijorați și pentru ceea ce o așteaptă pe Anglia în ultima etapă când va juca în Irlanda, sâmbăta viitoare. „Ce e mai rău abia urmează să vină”, prezice „The Independent”. „Pregătiţi-vă! Pe baza acestei contraperformanţe, acea înfrângere cu 0-76 în faţa Australiei, în turneul infernal din 1998, ar putea fi în pericol”.

De asemenea, BBC a pomenit despre o „demonstraţie nemiloasă” a XV-ului Franţei pentru a „condamna Anglia la cea mai grea înfrângere acasă. Franţa, care nu a mai câştigat niciun meci în Turneul celor Şase Naţiuni pe Twickenham din 2005, a arătat exact de ce este a doua echipă din lume (n.t. - în clasamentul mondial) şi printre favoritele la câştigarea Cupei Mondiale pe care o va organiza peste şase luni".

Turneul celor 6 Națiuni 2023

Program meciuri:

Etapa a 4-a

Sâmbătă, 11 martie

Italia - Țara Galilor 17-29

Anglia - Franța (Trofeul Eurostar) 10-53

Duminică, 12 martie

Ora 17.00 (Edinburgh): Scoția - Irlanda (Centenary Quaich)

Etapa 1

Sâmbătă, 4 feburarie

Țara Galilor - Irlanda 10-34

Anglia - Scoția (Cupa Calcutta) 23-29

Duminică, 5 februarie

Italia - Franța (Trofeul Garibaldi) 24-29

Etapa a 2-a

Sâmbătă, 11 februarie

Irlanda - Franța 32-19

Scoția - Țara Galilor 35-7 (Cupa Doddie Weir)

Duminică, 12 februarie

Anglia - Italia 31-14

Etapa a 3-a

Sâmbătă, 25 februarie

Italia - Irlanda 20-34

Țara Galilor - Anglia 10-20

Duminică, 26 februarie

Franța - Scoția 32-21 (Trofeul Auld Alliance)

Partide disputate:

Clasament

1. Irlanda 15 puncte (+51)

2. Franța 15 puncte (+46)

3. Scoția 10 puncte (+23)

4. Anglia 10 puncte (-22)

6. Țara Galilor 5 puncte (-50)

5. Italia 1 punct (-48)

LEGENDĂ: În Turneul celor 6 Națiuni se acordă 4 puncte pentru victorie, 2 puncte pentru meci egal, 1 punct bonus ofensiv pentru cel puțin 4 eseuri marcate într-un meci și 1 punct bonus defensiv în cazul unei înfrângeri la o diferență de cel mult 7 puncte

Etapa a 5-a

Sâmbătă, 18 martie

Ora 14.30 (Edinburgh): Scoția - Italia

Ora 16.45 (Paris): Franța - Țara Galilor

Ora 19.00 (Dublin): Irlanda - Anglia (Millennium Trophy)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu