duminică, 5 februarie 2023

REC 2022: Federația Română de Rugby a condamnat atitudinea unui grup de spectatori de la Peluza Nord

La meciul România - Polonia 67-27, disputat sâmbătă, 4 februarie, în prima etapă a ediției 2023 a Rugby Europe Championship, un grup de circa 60 de spectatori aflați la peluza Nord a stadionului „Arcul de Triumf” au scandat și au avut gesturi care nu au ce căuta într-o arenă sportivă. După o zi, Federația Română de Rugby a emis un comunicat în care a condamnat ferm atitudinea și scandările acelor indivizi. Și președintele FRR, Alin Petrache, și-a exprimat dezaprobarea chiar după meci.

În comunicatul FRR se menționează: „Federația Română de Rugby dezaprobă scandările și gesturile suporterilor care nu se identifică cu valorile sportului nostru. Prin prisma acestor evenimente, ne vedem nevoiți să înăsprim măsurile de control și securitate la meciurile viitoare. Ne dorim ca partidele de rugby să rămână o oază de civilizație, educație și respect. Nu vom fi de acord niciodată cu orice eveniment care aduce atingere valorilor noastre: Disciplină, Respect, Integritate, Pasiune și Solidaritate. Rugby-ul va rămâne și pe viitor sportul unde suporterii se pot bucura împreună chiar dacă susțin echipe diferite și unde familii întregi pot aprecia spectacolul sportiv”.

Chestionat asupra acelor scandări, chiar după meciul cu Polonia, Alin Petrache a declarat: „N-am auzit, dar dacă s-a întâmplat mă deranjează. N-au ce căuta la noi, aici! La rugby, noi suntem promotori ai unor valori de mult uitate și sper eu ca aceste scandări să nu strice fenomenul și valorile promovate de rugby”.  

Grupul de spectatori nu este prezent pentru prima dată la un meci al naționalei de rugby. De asemenea, acesta își face apariția și la partidele reprezentativei de fotbal - a fost la Cluj, la meciul cu Slovenia din toamna trecută. Intitulată „Youth România”, gruparea se autointitulează, conform paginii de Facebook, „un grup ultra de tineret ce susține echipa națională”. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu