marți, 14 februarie 2023

SUPER RUGBY 2023: Se va testa posibilitatea transformării cartonașului galben în unul roșu

Organizată în emisfera Sudică, între cele mai valoroase selecționate provinciale de rugby, ediția din acest an a Super Rugby se anunță foarte interesantă. Ca noutate, se va testa posibilitatea ca un cartonaș galben să se transforme într-unul roșu. Și aceasta la intervenția arbitrajului video (TMO).

Cunoscătorii știu că de la lansarea sa, în urmă cu trei decenii, Super Rugby a fost „terenul” unor inovații atât în ceea ce privește tehnica și tactica sportului cu balonul oval, cât și a arbitrajului. Nici ediția care va debuta săptâmâna viitoare nu face excepție. 

Astfel că la Super Rugby Pacific, competiția care reunește francize din Noua Zeelandă, Australia și alte insule din Pacific (Fijian Drua et Moana Pasifika) se va testa o nouă regulă. După cum se știe, anul trecut în această întrecere a fost introdus cartonașul roșu de 20 de minute... Adică deși cel eliminat nu poate să se întoarcă pe teren există posibilitatea ca în locul său să intre un coechipier, însă numai după 20 de minute.

Regula aceasta a fost menținută și pentru ediția 2023. În plus, există și posibilitatea ca un cartonaș galben (eliminare de 10 minute) să se transforme într-unul roșu (eliminare definitivă). Doar la intervenția TMO (Television match official), adică a arbitrajului video. Ci nu oricând, ci într-o marjă de opt minute de la prima decizie. 

De asemenea, în Super Rugby va funcționa și o limitare la 90 de secunde a timpului în care se poate transforma un eseu, respectiv la 60 de secunde pentru o lovitură de pedeapsă. Formarea unui aliniament și a unei grămezi ordonate trebuie să se facă în maximum 30 de secunde. Aceste decizii au drept scop reducerea timpilor morți dintr-un meci. 

Super Rugby 2023

Etapa 1

Vineri, 24 februarie

Ora 08.05: Crusaders (Noua Zeelandă) - Chiefs (Noua Zeelandă)

Ora 10.35: NSW Waratahs (Australia) - ACT Brumbies (Australia)

Sâmbătă, 25 februarie

Ora 05.35: Moana Pasifika - Fijian Drua

Ora 08.05: Otago Highlanders (Noua Zeelandă) - Auckland Blues (Noua Zeelandă)

Ora 10.45: Queensland Reds (Australia) - Wellington Hurricanes (Noua Zeelandă)

Ora 13.00: Western Force (Australia) - Melbourne Rebels (Australia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu