Macovei s-a bucurat că vremea s-a schimbat în bine la București. În sensul că după câteva zile a apărut soarele. „Pentru noi cei din naționala de rugby este o perioadă normală de pregătire. Băieții (n.a. - cei din țară) sunt de două săptămâni în cantonament. Noi (n.a. - cei din Franța) am venit acum pentru primul meci cu Polonia. Ne pregătim în ciuda condițiilor (n.a. - meteo). Azi (n.a. - miercuri, 1 februarie) a ieșit soarele. Până acum am avut un teren cu zăpadă. Frig, dar, ușor-ușor, ne reintrăm în ritm”.
Suceveanul s-a referit apoi și la schimbarea produsă în această iarnă la echipa națională: „Avem un nou staff tehnic, dar şi câţiva jucători noi pe care i-am întâlnit acum. Sunt jucători tineri care cred eu că pot face direct pasul în echipa mare. Adică să intre în meciul cu Polonia. Chiar și cu Belgia și în următoarele, cu Portugalia, Spania și Georgia. Mă bucur că e un grup tânăr aici, un grup care mai are câteva luni de pregătire pentru ceea ce urmează, Campionatul Mondial", a subliniat căpitanul României.
Cine este Mihai Macovei
- S-a născut în 29 octombrie 1986, la Gura Humorului (județul Suceava)
- A început să practice rugby-ul la 12 ani, în localitatea natală
- Evoluează în linia a treia, fie ca închizător (numărul 8), fie ca flanker
- Cluburile la care a evoluat ca profesionist: CSM Baia Mare (2005-2012), Sporting Nazairien (2012-2014), RC Massy (2014/2015) și Colomiers Rugby (din 2015)
- Pentru echipa României a disputat 100 de meciuri și a marcat 105 puncte (21 eseuri). A fost căpitan al acesteia în 68 de partide
- S-a impus în edițiie 2004-2006 și 2017 ale Cupei Europene a Națiunilor cu echipa României
- A câștigat IRB Nations Cup în 2012, 2013 și 2015
- A fost campion al României în 2009, 2010, 2011
- A câștigat Cupa României în 2010
- A participat la edițiile din 2011 și 2015 ale Cupei Mondiale
Echipa de rugby seniori a României va debuta în noul an competițional la București, în 4 februarie, la ora 14.00, în Rugby Europe Championship, într-un meci cu Polonia. Începând cu 2023, competiția se va desfășura într-un nou format. Într-o primă fază, cele opt echipe vor fi împărțite în două grupe. Se va juca în sistem „fiecare cu fiecare”, într-o singură manșă. În urma clasamentului obținut după disputarea meciurilor, primele două din fiecare grupă vor juca în grupa locurilor 1-4, iar celelalte două în cea a locurilor 5-8. Mai întâi se vor disputa semifinale (locul 1 din Grupa A cu locul 2 din Grupa B, locul 1 din Grupa B cu locul 2 din Grupa A, respectiv locul 3 din Grupa A cu locul 4 din Grupa B, locul 3 din Grupa B cu locul 4 din Grupa A). Iar apoi se vor juca meciurile de clasament.
România face parte din Grupa B, alături de Portugalia, Belgia și Polonia, în timp ce în Grupa A se află Georgia, Țările de Jos, Spania și Germania.
Meciul România - Polonia va fi transmis doar pe Rugby Europe TV.
Meciurile oficiale pe care le va susține echipa de rugby seniori a României în 2023:
4 februarie: România - Polonia (REC)
11 februarie: Belgia - România (REC)
18 februarie: Portugalia - România (REC)
În funcție de rezultate, România va susține apoi două meciuri de clasament, fie în grupa locurilor 1-4, fie în cea a locurilor 5-8
9 septembrie: Irlanda - România (RWC)
17 septembrie: Africa de Sud - România (RWC)
30 septembrie: Scoția - România (RWC)
8 octombrie: România - Tonga (RWC)
LEGENDĂ - REC - Rugby Europe Championship, RWC - Rugby World Cup
Lotul României pentru meciul cu Polonia:
ÎNAINTARE
Linia 1: Alexandru Savin (CSA Steaua), Ciprian Chiriac (SCM USV Timișoara), Vasile Balan (CSA Steaua), Tudor Butnariu (CSA Steaua), Robert Irimescu (New York United), Eugen Căpățînă (SCM USV Timișoara), Thomas Crețu (Stade Francais), Costel Burțilă (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Gheorghe Gajion (Stade Montois), Ovidiu Cojocaru (CS Dinamo)
Linia a 2-a: Marius Antonescu (Bourg en Bresse), Marius Iftimiciuc (Perigueux), Florian Roșu (CSM Știința Baia Mare), Andrei Mahu (Perpignan)
Linia a 3-a: Cristi Chirica (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlad Neculau (SCM USV Timișoara), Mihai Macovei (RC Bassin d’Arcachon), Alexander Dinu (Massy), Vlad Nistor (Union Sportive Seynoise)
TREISFERTURI
Mijlocași de grămadă: Alexandru Țiglă (CSM Știința Baia Mare), Alin Conache (SCM USV Timișoara), Gabriel Rupanu (SCM USV Timișoara)
Mijlocași la deschidere: Ionel Melinte (RC Hyeres Caraqueiranne La Crau), Vlăduț Popa (CSA Steaua), Gabriel Pop (CS Dinamo)
Aripi: Nicolas Onuțu (CS Vienne), Mihai Lămboiu (CSM Știința Baia Mare), Alexandre Crețu (Limoux)
Centri: Hinckley Vaovasa (CSA Steaua), Taylor Gontineac (Rouen), Atila Septar (RC Toulon), Jason Tomane (CSM Știința Baia Mare)
Fundași: Marius Simionescu (SCM USV Timișoara), Paul Popoaia (CSM Știința Baia Mare)
Staff tehnic
Eugen Apjok – Antrenor principal
Ellis David – Antrenor jocul în apărare
Sosene Anesi – Antrenor jocul în atac
Viorel Lucaci – Antrenor jocul în margine
Mihaiță Lazăr – Antrenor jocul la grămadă ordonată
Ursache Valentin – Antrenor jocul la sol
Hogben James – Antrenor secund cu pregătirea fizică
Carpo Daniel – Antrenor secund cu pregătirea fizică (GPS)
Paul Larter – specialist principal Analiză de performanță
Popa David – specialist secundar Analiză de performanță
Wanya Dan – Medic
Brett Davison – Consultant WR – Departamentul Medical
Sandu Constantin – Kinetoterapeut
Todosi Marius – Kinetoterapeut
Ilioiu Iustin – Manager
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu